Spaghetti med hakket kødsauce
Nummer: 4-6 portioner
–
Ingredienser:
Sauce
300 g af alle vegofars
1 stort løg
1 stor gulerod
2 stængler selleri
3 fed hvidløg
6 soltørrede tomater i olie + 1-2 spsk olie fra krukken
2 spsk tomatpuré
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret oregano
4 laurbærblade
1,5 dl god rødvin
1 kan hele tomater á 400 g
2-3 kopper vand
1 spsk lys japansk sojasauce
1,5 spsk vegetabilsk fond, helst løg fond
1-2 spsk ketchup eller sukker efter smag
ev. 1 tsk hvidvinseddike
Salt og rig på friskkjordet sort peber efter smag
1/2 pot frisk basilikum
Enhver mængde olivenolie til stegning og smagning
Til servering:
500 g spaghetti
1 kop cashew møtrik parmesan (se Pasta Carbonara for opskrift)
1/2 pot frisk basilikum
Sådan gør du:
Skræl og hak løg, gulerod, selleri, soltørrede tomater og hvidløg fint. Hvis du vil, kan du rive guleroden på den ru side af rivejernisen for at spare tid. Hvidløg skal være virkelig finthakket – ikke presset, så vil det være let rynket.
Varm en højkantet gryde eller stegepande med nogen mængde olivenolie og steg grøntsagerne over medium varme, indtil gennemskinnelig, men ikke begynder at tage farve. Du vil have dem søde og blide, ikke brunet.
Opbevares i tomatpuré, olie fra soltørrede tomater, timian, laurbærblade og oregano og sauter sammen med grøntsagerne, indtil tomatpuréen er blevet grundigt blandet og ikke længere er rå.
Tilsæt vegofärsen og steg i 1-2 minutter, indtil demineret og blandet godt med de andre ingredienser.
Pisk i vinen og lad reducere og simre betydeligt, så alkohol steger væk. Derefter tilsættes hele tomater og tomatsauce fra krukken (som du derefter hugge i stykker med slev i gryden), glad, sojasauce, ketchup eller sukker, vand, salt og peber.
Rør rundt og bring i kog og lad gryden koge på lav-medium varme i mindst 20 minutter, men helst i en time, så tomatkød nedbrydes og bliver sødere og grøntsagerne bliver bløde og velsmagende.
Krydr med salt, peber, sukker, nogle hvidvinseddike og muligvis mere timian eller oregano, derefter koge i 3-4 minutter.
Rør i masser af groft hakket basilikum sidste 30 sekunder og der er afsat.
Bring i kog rigeligealted pasta vand (pasta vand bør være så salt som havet) og kog pastaen 1 minut kortere end instruktionerne på pakken.
Bland halvdelen af kødsaucen i friskkogt pasta (skyl ikke pastaen af, hæld bare kogevandet væk, ellers skyller du stivelse af, der vil gøre saucen bedre holde sig til pastaen). Rør grundigt og derefter top pasta med resten af saucen. Afslut med masser af cashew parmesan og frisk plukket basilikum, enten i serveringspotten eller på hver plade.
Har du tips, idéer eller vil synes her? Udfyld dit telefonnummer så kontakter vi dig!
Jeg er ikke særlig god til at skrive dansk, men er til gengæld en mester i køkkenet
Gennem at besøge seneste-nyt.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.