For almindelige personbiler gælder det, at de fire år efter indregistrering skal til et periodesyn, der skal foregå i en synshal, hvor bilen bliver undersøgt fra ende til anden for både fejl og mangler. Resultatet af synet får konsekvens for, om du må blive ved med at køre rundt i bilen til dagligt. Efter dette periodesyn så skal bilen synes hvert andet år for at sikre, at den er forsvarlig for dig at køre i.
Find bilsyn i Randers
Synshallen skal være godkendt at Færdselsstyrelsen, og efter synet skal du have en synsrapport med et synsresultat, der kan være én af følgende fire ting: Godkendt, betinget godkendt, kan godkendes efter omsyn eller ikke godkendt. Uanset hvor du bor i landet, skulle der gerne være en synshal i dit område af landet. Bilejere i Østjylland kan gøre brug af bilsyn Randers – synshaller kan findes online.
Hvad betyder betinget godkendt?
Hvad betyder resultaterne af dit Randers bilsyn så? Godkendt betyder, at der er ingen ko på isen: Du kan umiddelbart blive ved med at køre i din bil. Betinget godkendt betyder, at der er fejl af knapt så alvorlig karakter, som du skal udbedre på et værksted, før du må køre rundt i bilen, som du plejer (det er dog tilladt at køre bilen til reparation). Og intet omsyn er nødvendigt ved dette synsresultat.
Skal bilen til omsyn?
Til gengæld skal omsyn finde sted, hvis du får synsresultatet ”kan godkendes efter omsyn”. Så simpel en ting som at have for lidt dækmønster tilbage kan faktisk føre til dette synsresultat – eller: Det har selvfølgelig en kæmpe betydning for dækkenes vejgreb, hvor dybt dækmønstret er, så det er ikke fordi, det er trivielt. Men det siger lidt om, hvor opmærksom at du som bilejer skal være på din bil.
”Ikke godkendt” er et grelt resultat at få – her bedes politiet om at inddrage nummerpladerne.