Er du også fascineret af skiber og skibsbygning, kan du i denne artikel blive lidt klogere på, hvordan et skib er skruet sammen, og så får du opfordringer til flere steder i landet, hvor du kan komme ned og kigge på skibe og både, der bliver bygget lokalt!
Skroget er skibets kerne
… og her er der altså ikke tale om et æbleskrog med kerner i. Skroget på et skib er det, der giver skibet sin form og sørger for stabilitet. Det er normalt lavet af stål eller aluminium og består af forskellige sektioner, der er svejset eller boltet sammen. Skroget er opdelt i forskellige rum, der indeholder maskinrum, lastrum, passagerområder og kontrolrum. Det er selvfølgelig designet til at være både robust og vandtæt for at sikre sikkerheden og sejleffektiviteten.
Det er også skibsbygning af skroget, der kan være den helt store oplevelse at overvære. Det ser både enormt og flot ud. Når skibet skal bygges, vi et værft være ansvarlig for byggeriet, og de har de nødvendige faciliteter til at kunne bygge, hejse og male båden i tørvejr. En sådan hal til byggeriet er i sig selv en arkitektonisk interessant bygning, som bestemt er værd at besøge.
Overvær skibsbygning
Søby Værft har lang erfaring med at bygge skibe. De begyndte at bygge fiskerbåde, og sidenhen tog byggeriet fart, så de pludselig stod bag byggeriet af adskillige typer af fartøj. Alt lige fra færger til fragtskibe og specialfartøjer blev bygget af Søby Vært. Du kan klikke ind på deres hjemmeside og læse om værftets historie og klikke dig igennem et mindre billedgalleri af tilblivelsen af de enorme skibe.
Vil du gerne se fiskerbåde blive bygget, kan du også drage mod den danske vestkyst, nærmere bestemt Thorup-Klim-området, hvor også de tv-kendte Gutterne på Kutterne holder til. Her fiskes der stadig ved kysten som en af få steder i Danmark!